404, pagina niet gevonden - iWareCMS Home // 404, pagina niet gevonden - iWareCMS

404, pagina niet gevonden

404, pagina niet gevonden

Een dode url, daar is Google niet zo’n fan van. Ook bezoekers kunnen er geïrriteerd van raken en dit kan ervoor zorgen dat ze je website al snel verlaten. Als je een grote nieuws-website hebt met veel berichten, blog-posts of afbeeldingen is het lastig om ze regelmatig te controleren op dode links. Een dode link (= een link naar een pagina die niet bestaat) is niet ‘user-friendly’ en dus ook niet Google friendly. Gelukkig biedt WordPress de oplossing doordat iemand deze plugin heeft ontwikkeld die al het werk voor jou doet! Als er een link uitkomt op een 404 pagina krijg je hier keurig een melding van en hij redirect de kapotte link naar een (relevante) werkende pagina. Als jij bijvoorbeeld een typefout hebt gemaakt bij het invoeren van de url zorgt de plugin dat de link automatisch naar de juiste pagina/post gaat, wat de bezoekers & Google erg waarderen!

Broken Link Checker

De plugin heet “Broken Link Checker“. De Broken Link Checker plugin is gratis te downloaden via de WordPress plugins. Na het installeren heb je tal van mogelijkheden om de plugin in te stellen naar jouw wensen. Als je gebruik maakt van externe afbeeldingen (= een afbeelding op je website plaatsen die ergens anders gehost wordt) is het handig om de ‘afbeeldingen’ ook aan te vinken, zodat je ook een melding krijgt als zo’n afbeelding weg is. Zeker een bericht met een mooie uitgelichte afbeelding moet niet verpest worden doordat de externe website de afbeelding wordt verwijderd! Het is hierom ook aan te raden om afbeeldingen zelf te hosten. De afbeelding zijn dan ook nog sneller ingeladen en dat is ook erg prettig.

The following two tabs change content below.

Edwin Sulsters

Edwin Sulsters richtte in 2014 iWareCMS op. iWareCMS is gespecialiseerd in luisteren, vertalen en toepassen. Luisteren naar de mensen, hun kennis, praktijkervaring en wensen.

Laatste berichten van Edwin Sulsters (toon alles)

Recente berichten

404, pagina niet gevonden

16 december 2015

Meerdere talen

15 december 2015

Trage website

4 december 2015

Spam tegengaan

4 december 2015

WordPress beveiligen

4 december 2015