Trage website - iWareCMS Home // Trage website - iWareCMS

Trage website

Trage website

Waarom is een (WordPress-)website langzaam?

Er zijn veel zaken waar dit aan kan liggen. Meestal ligt dit aan een trage hostingpartij, aan de gebruiker die te veel plugins heeft geïnstalleerd of allebei.

Daarnaast kan het ook aan je WordPress theme liggen. Veel gratis WordPress themes zijn bijvoorbeeld slecht gecodeerd, waardoor ze je website veel langzamer maken. Betaalde thema’s hoeven helemaal niet duur te zijn (kijk naar ThemeForest), dus het is zeker iets om te overwegen.

Hoe snel is mijn website?

Een snelle website is erg belangrijk; Google beloont snelle websites en ook bezoekers zijn sneller geneigd om iets te kopen of om verder te klikken.
Voordat je je website gaat optimaliseren met behulp van een caching-plugin, is het belangrijk om te checken hoe snel je website is. Je kunt dan na het instellen van de plugin beter beoordelen of het verschil heeft gemaakt.

Om te checken hoe snel een website is, kun je gebruik maken van twee gratis tools: Google Pagespeed Insights en de Pingdom Speed Test.

De eerste test (van Google) kijkt vooral naar eventuele verbeterpunten op je pagina, en geeft je pagina op basis daarvan twee ratings van 0 tot 100. De eerste rating is voor Desktop-computers en de andere rating voor mobiel (deze is bij veel websites lager).

Bij Pingdom wordt minder gekeken naar de verbeterpunten, maar meer naar de échte laadtijd van je website. Oftewel; hoe lang duurde het om jouw pagina volledig te laden?
Bij de Pingdom Speed Test is het handig om in te stellen dat je website getest wordt vanuit Amsterdam, Netherlands. De server staat namelijk (waarschijnlijk) in Nederland, of in ieder geval in Europa. Je website is voor een bezoeker uit Nederland dan ook sneller dan een bezoeker uit Australië.

Testen

Naast het gebruiken van een goed thema, is het belangrijk om niet te veel plugins te installeren. Veel plugins hebben namelijk een negatieve impact op je laadtijd, doordat ze gebruik maken van te veel JS- of CSS-bestanden. Dit zijn stuk voor stuk extra bestanden die geladen moeten worden, waardoor je website langzamer wordt.

Kijk eerst eens goed naar de plugins op je WordPress-website, en verwijder de plugins die je niet meer gebruikt of niet nodig hebt. Doe vervolgens beide tests opnieuw.

The following two tabs change content below.

Edwin Sulsters

Edwin Sulsters richtte in 2014 iWareCMS op. iWareCMS is gespecialiseerd in luisteren, vertalen en toepassen. Luisteren naar de mensen, hun kennis, praktijkervaring en wensen.

Laatste berichten van Edwin Sulsters (toon alles)

Recente berichten

404, pagina niet gevonden

16 december 2015

Meerdere talen

15 december 2015

Trage website

4 december 2015

Spam tegengaan

4 december 2015

WordPress beveiligen

4 december 2015